Nyhetsbrev sommaren 2023

Här kommer viktig information till alla medlemmar.

Hissen

Vår hiss blev inte godkänd i senaste besiktningen. Det är det så kallade fångprovet som överskridit gränsvärdet för hur mycket hissen får glida när nödbromsen slår till.

Reparation av detta blir 26/6 – 30/6, vilket innebär 5 arbetsdagar då hissen inte fungerar alls.

Apropå hissar har ni säkert läst om den tragiska hissolyckan i Göteborg. Detta kan inte hända i vår hiss på grund av det monterats plåtar på insidan av hissdörrarna. Men som alltid gäller att vara försiktig med hissen. Tänk på att den är gammal och känslig. Stäng dörr och grind noggrant men försiktigt. Vi kan höra att det smälls i yttre dörren ganska ofta.

Ny vattenskada

Vi har under ett par månader märkt förlust av vatten i värmesystemet igen. Sist var det ju en skada i väggen mellan cykelrum och trappen på bottenplan. När det torkat ska vi fixa väggen vid trappan med fix och färg.

Den här gången är det inbyggda rör som läcker. Det påverkar två lägenheter vad vi vet just nu. Skadan är anmäld till Trygg Hansa och rörmokare kommer i morgon ons 7/6 och stänger den stammen. Vi ber alla att vara uppmärksamma på fukt i väggar eller golv. Alla rör till radiatorer är inbyggda och ju tidigare vi kan upptäcka en läcka, desto bättre.

Trädgården och gemensamma utrymmen

Rabatterna behöver vattnas beroende på väder och regn. På postfacket sitter ett vattningsschema, där man kan skriva upp sig på en eller flera veckor. Glöm inte rabatten mot privatgatan. Slangar finns i trädgården.

Vi påminner om att cyklar får ställas enbart i cykelställen på gården eller i cykelrummen inomhus. Vi är tacksamma om alla respekterar detta. Vi vill inte ha cyklar vid sopskåpet (sophämtarna behöver det svängrummet) eller på gräsmattan. Felparkerade cyklar flyttas så snart vi ser dem. Om det inte finns plats i cykelställen, ställs de utanför staketet.

Det finns nu en ställning för hängmatta. Själva hängmattan fick fötter efter nån dag bara. Tanken var att alla skulle kunna använda den, men som det är nu får ställningen vara kvar och du hänger din egen hängmatta i den när du vill använda den.

Fastighetsskötsel

Vi har avbrutit t jänsten fastighetsskötsel som vi haft via Fastighetsägarna. Det fungerade helt enkelt inte som utlovat. Men vi har en rep och fixgrupp där Jesper (1604) anmält sig. Han har erfarenhet som fixare och tillgång till träverkstad vid behov. Vi vill gärna ha med någon mer. Maila styrelsen@brfborren36.se om du är intresserad. Vi tror att enkla uppgifter kan lösas på detta sätt och blir mer ekonomiskt.

Sommarknytis

Styrelsen har funderat på en sommarfest i trädgården för alla som bor i huset. Vi tänkte en knytis och datum är satt till 2/9 med start ca 15-16. Mer info om detta kommer!

Vi önskar alla en härlig sommar och mycket sol!

/Din styrelse